اسباب گدایی و راه های علاج آن از دیدگاه اسلام
أسباب التسول و طُرق علاجه في الإسلام
Doi: http://dx.doi.org/10.48117/Diwan.2021.2
ORCID ID: 0000-0002-0536-5274
چکیده
اين مقاله به مطالعه اسباب گدایی وراه های علاج ان از دیدگاه اسلام پرداخته است. گدایی و درخواست کمک مالی از دیگران برای گذراندن زنده گی است که از زمان های بسیار دور در جوامع وجود داشته و همچنان وجود دارد. هدف گدایی را می توان تحت عنوان دست درازی کردن برای کسب درآمد دانست، بسیاری از انواع گدایی، بر اساس عوامل روانی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به وجود می آید و محصول ساختار اجتماعی و نارسایی های ناشی از آناست. با توجه به مطالعات انجام شده. این تحقیق با هدف بررسی و تحلیل عوامل موثر بر گدایی از دیدگاه اسلام انجام شده است. روش تحقیق توصیفی، پیمایشی است.
گدایی یکی از پدیده های اجتماعی شایع در بسیاری از شهرها است که پیامدهای اجتماعی ناگواری در بر دارد. هدف اصلی تحقیق عبارت از بررسی اسباب موثر بر گرایش به گدایی از دیدگاه اسلام میباشد. مطالعه حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی بود که به صورت کتابخانه ای انجام شده است.
نتایج بررسی نشان می دهد که مهم ترین اسباب گدایی عبارت از: فقر اقتصادی، مهاجرت و تشویق دوستان، تن پروری، ضعف وجدان اخلاقی، عدم نگرش منفی به گدایی، عدم نظارت و کنترل رسمی، عدم حمایت و تامین اجتماعی، فقر و بیکاری، تضاد طبقاتی، سابقه گدایی در خانواده، تشکیل می دهد.
.واژه های کلیدی: اسباب، اسلام، گدایی، علاج
ُملخَّص
تناولت هذه المقالة أسباب التسول و طرق علاجه في الإسلام. قد شاعت ظاهرة التسول و طلب المساعدة المالية من الناس لكسب القوت و تكاليف الحياة منذ زمن بعيد، و في الأغلب يرجع التسول إلى الأسباب النفسية، والاجتماعية، و الثقافية، و الاقتصادية، و عدم وجود رعاية هذه الأحوال، و عدم وجود التكافل فيها بين أفراد المجتمع.
و هذه الظاهرة الاجتماعية الشائعة في معظم المدن لها عواقب سلبية على الحياة الاجتماعية. و بناء على اطلاع الباحث استهدف البحث دراسة أهمّ أسباب التسول و تحليلها في ضوء الدين الإسلامي، و اتبع الباحث المنهج الوصفي الاستقصائي، و الهدف الأساس لهذا البحث دراسة الأسباب التي تشكّلُ عاملًا أساسيًا في لجوء الإنسان إلى التسول من منظور الإسلام، و هذه الدراسة وصفية تحليلية حيث اعتمد الباحث في جمع مادتها على المكتبة.
ومما توصّلَ إليه الباحث من نتائجَ من البحث، أن أهمّ أسباب التسول هو الفقر، والهجرة، و الكسل، و ضعف الوجدان الخُلقي، وعدم النظرة السلبية إلى التسول، عدم رعاية الجهات الرسمية لهذه الظاهرة و أدارتها لها، و عدم وجود تكافل اجتماعي، و البطالة، و النزاعات الطبقية، و خلفية التسول للعائلة.
.الكلمات المفتاحية: الأسباب، الإسلام، التسول، العلاج