در مورد ما
هدف و محتوا
هدف از نشر این مجله انتشار نتایج حاصله از تحقیقات علمی و مطالعات پژوهشی استادان پوهنتون جوزجان و دیگر مؤسسات علمی-تحصیلی اعم از بخش دولتی و خصوصی در سطح افغانستان و محققان خارج از کشور در حوزۀ علوم اسلامی و رشته های وابسته به آن، است. مجلۀ بین المللی دیوان در سال ۱۳۹۸ تاسیس شده و در شماره های اول و دوم آن تنها موضوعاتی در محدودۀ علوم اسلامی، تا ماه جدی همان سال (۱۳۹۸)، منتشر گردیده است.
مجلۀ بین المللی قرار است در حوزۀ علوم اسلامی سال دو مرتبه به گونۀ الکترونیک در ویب سایت مجلۀ مذکور و به گونۀ چاپی، منتشر می گردد. مسئولان این مجله تلاش می نمایند، تا یافته ها و نتائیج تحقیقات علمی مرتبط با علوم اسلامی را از قبیل: حقوق، جامعه شناسی، فلسفه، تاریخ، جغرافیه، زبان و ادبیات، روان شناسی، علوم اسلامی و دیگر موضوعات اکادمیک، بزبان های ملی: پشتو، فارسی-دری، اوزبیکی و زبان های بین المللی: ترکی، عربی و انگلیسی، طبق اهداف، پالیسی ها و معیار های تعیین شده، نشر و پخش نمایند. برای مشاهده اعتبارنامه فعالیت ژورنال دیوان، لطفا به اینجا مراجعه کنید.
تمام موضوعات علمی- تحقیقی در قالب مقاله بوده و موارد ضروری دیگر مربوط به ژورنال بین المللی دیوان مانند: معرفی هیئت تحریر، مدیر مسئول و صاحب امتیاز، نیز در محتویات آن شامل می شود؛ که در حصۀ نشر مقالات معیار های چون دست اول بودن موضوعات تحقیقی، معیاری بودن مقالات مروری مدنظر بوده و در ضمن بخشی از آن را به معرفی آثار علمی_تحقیقی نویسندگان و علمای علوم اسلامی، اختصاص داده اند. با توجه به این که؛ بعد از این با نشر مقالات علمی-تحقیقی از طریق مجلۀ علمی-تحقیقی بین المللی متذکره، از یک طرف برای استادان و سایر محققین فرصت مناسبی فراهم می شود؛ تا مقالات تحقیقی خویش را، به نشر برسانند و از جانب دیگری با چاپ آن (مقالات)، که فشردۀ از کار، فعالیت و در نهایت نتائیج حاصله از پژوهش های استادان و محققان سراسر جهان است، در حصۀ اثر گذاری بیشتر راجع به تولید علم، بهبود دانش و دستیابی به معلومات بکر و جدید در حوزۀ علوم اسلامی و مراجع مختلف علمی مرتبط و تسریع روند رشُد علم، نیز می توان گام های مؤثرتری، برداشت.
مجله علمی و تحقیقی بین المللی علوم اسلامی دیوان، یک مجله اکادمیک بوده که مقالات فرستاده شده به آن از طرف داوران ( حکم) مورد داوری قرار گرفته و سال دو مرتبه در ماه های جدی و سرطان به نشر میرسد. پژوهش و مقالات در این مجله به زبان های ترکی، فارسی، پشتو، عربی و انگلیسی میباشد. بناء پژهشگران و نویسندگان میتوانند به هر یکی این زبان ها مقالات خود را نوشته و به آدرس مجله ارسال بدارند. در این مجله در مجال های علمی ذیل پژوهش و مقالات علمی نشر خواهد شد.
از نظر ساحه پوشش، ژورنال بین المللی دیوان محدود به جغرافیا و مکان خاص نمیشود و به سطح بینالمللی در گستره جهانی فعالیت خواهد داشت. بدین معنا که مقالات علمی متناسب با شرایط ژورنال از سراسر جهان پذیرش و نشر خواهد شد. از نظر موضوع و محتوا؛ با توجه به اینکه این ژورنال مربوط به حوزه علوم انسانی و اسلامی است، مقالات در همین حوزه قابل پذیرش و انتشار است.
مراحل دریافت، مرور و پذیرش مقاله
مقالات از طریق ایمیل مشخص که کنترل و اختیار آن در دست سردبیر است دریافت میشود. این آدرس الکترونیکی در وبسایت ژورنال برای همه قابل دسترس است. ابتدا سردبیر مقاله را با توجه به ساختار مجله از نقطه نظر شکلی و ساختاری مورد ارزیابی قرار می دهد، اگر با مطابق به چهارچوب و ساختار ژورنال برابر باشد، برای ارزیابی کیفی و محتوایی به مرور گرها فرستاده خواهد شد، اگر هم با معیارهای ژورنال برابر نباشد به نویسنده مسترد میشود و نشر نخواهد شد.
بعد از اینکه داوری مقالات صورت گرفت، اگر پذیرش انجام شود، امکان دارد که هیچگونه اصلاحاتی نیاز نباشد. این بهترین وضعیت ممکن خواهد بود. یعنی بعد از اینکه مقالهی را بنا به چارچوبهای یک نشریه علمی آماده کردید و آن را ارسال نمودید، هیچ نکته و مشکلی برای اصلاح و ویرایش از سوی تیم داوری به نویسنده ابلاغ نمیشود و مرحله بعدی، چاپ مقالهتان خواهد بود، اما گاهیاوقات، اصلاحاتی لازم است. مثلا ممکن است مرورگرها از نویسندگان بخواهند که بخشی از نظر علمی شرح و بست بیشتر بدهند. یا مشکلاتی را در زمینه محتوا برطرف نمایند. گاهی هم ممکن است فقط از نظر ویرایشی و نگارشی نیاز به اصلاح و ایجاد تغییرات وجود داشته باشد که در این حالات از نویسندگان خواسته خواهد شد تا اصلاحات لازم را انجام داده، نسخه اصلاحشده را دوباره بفرستند. تا واجد شرایط چاپ و نشر گردد.
رعایت روشهای معیاری در تهیه و نشر مقالات
مسلما هر ژورنال معیارهای مشخص برای پذیرش و نشر مقالات از نظر ساختاری و محتوایی دارد. بنابراین ژورنال دیوان نیز چهارچوب خاص برای نشر مقالات دارد. روش مقالات مورد پذیرش و قابل نشر در مجله علمی دیوان، روش اسناد (İsnad Atıf Sistemi) می باشد.
پالیسی نشراتی
از آنجایی که مجله دیوان یک مجله بینالمللی است بنابراین علاوه بر مقالات به زبانهای ملی مانند: زبان دری، اوزبیکی و پشتو، مقالات به زبانهای بینالمللی انگلیسی، ترکی و عربی نیز نشر خواهد کرد. از نظر موضوع و محتوای قابل نشر در این ژورنال، چنانچه در قسمت قبلی نیز اشاره شد؛ ژورنال بین المللی دیوان تحقیقات علمی و مقالات در حوزه علوم اسلامی و اعلوم انسانی را شامل میشود. از نظر اخلاقی ژورنال دیوان متعهد به ارزشهای ملی و منافع ملی افغانستان است. بنابراین از نشر تمامی مواردی که مغایر منافع و ارزشهای ملی باشد و نیز موارد و مسایل فرهنگی، مذهبی و سیاسی که باعث برانگیختن و جریحهدار شدن احساسات مردم افغانستان شود اجتناب خواهد شد.